...:::[69]Team:::...(BINE AI VENIT)
Ne-am mutat pe www.update.dublu.ro
Lista Forumurilor Pe Tematici
...:::[69]Team:::...(BINE AI VENIT) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ...:::[69]TEAM:::...(BINE AI VENIT)

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Tanya321 Profile
Femeie
24 ani
Giurgiu
cauta Barbat
24 - 63 ani
...:::[69]Team:::...(BINE AI VENIT) / [Love & Sex] / Sexualitatea masculina Moderat de [69]Head-shout, look
Autor
Mesaj Pagini: 1
ceostoy
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 921
Au barbatii menopauza?





In jurul varstei de cincizeci de ani, unii barbati sufera modificari hormonale. Scade cantitatea de testosteron din sange. Acest fenomen este numit "andropauza". Intre tulburarile cele mai frecvente induse de aceasta se numara: oboseala, insomniile, anxietatea.



Andropauza si sexul: Andropauza poate avea urmari asupra libidoului. La inceput, ea nu afecteaza functiile de erectie si ejaculare. Pe termen lung, se intampla insa destul de frecvent ca aceste functii sa fie alterate. Andropauza se trateaza cu comprimate si injectii de testosteron.



Ce medicamente pot altera vigoarea masculina?



Trei categorii mari de medicamente altereaza functia erectila si dorinta sexuala: medicamentele pentru tratarea colesterolului, hipertensiunii si, in sfarsit, preparatele psihotrope, antidepresive si neuroleptice.



Care este diferenta intre impotenta si sterilitate?



Impotenta este definita ca imposibilitatea de a avea erectie. Sterilitatea este incapacitatea de a zamisli un copil. Ea se poate datora unei aspermii (absenta spermei), unei azoospermii (absenta spermatozoizilor) sau, in sfarsit, fie unor anomalii ale mobilitatii spermatozoizilor, fie unui procentaj prea mare de spermatozoizi cu forma atipica (peste 60%).



Mereu este ceva nou de descoperit



De ce au erectii spontane?



Acest fenomen natural se datoreaza testosteronului (hormonul masculin). Erectiile spontane se produc, intr-adevar, atunci cand cantitatea de hormoni este ridicata si cand barbatul este foarte relaxat (in special noaptea si dimineata). Adesea, ele nu depind de excitatia sexuala.



Nevoile sexuale ale barbatilor sunt mai mari decat cele ale femeilor?



Nimic nu o dovedeste. Pentru aceasta, ar trebui ca acelasi individ sa poata experimenta dorinta sexuala atat sub aspectul unui sex cat si al celuilalt.



Acestea fiind spuse, mai multi barbati decat femei afirma ca sufera de frustrare sexuala. Adesea ei suporta mai greu abstinenta. Este insa imposibil sa te pronunti daca aceasta inseamna ca nevoile lor sexuale sunt mai mari decat cele ale femeilor. Se stie, de altfel, ca femeile traiesc o dorinta sexuala orientata spre un barbat anume, in timp ce barbatii, in ceea ce-i priveste, pot avea in mai mare masura pulsiuni "orientate in toate directiile", in special in tinerete.



De la ce varsta scad in mod real performantele barbatului?



Totul depinde de individ. Astfel, unii barbati de 70 de ani au raporturi sexuale de mai multe ori pe saptamana, chiar daca acestea sunt mai putin intense si dureaza mai putin decat in tinerete. Pe planul erectiei, se poate totusi afirma ca exista deosebiri inainte si dupa varsta de 50 de ani.



Pana la ce varsta poate face el dragoste?



Daca nu apar probleme majore, barbatul poate avea relatii sexuale totata viata. Inclusiv la 99 de ani.



Talia sexului scade o data cu inaintarea in varsta?



In general, nu. Cu exceptia cazului in care se opreste orice activitate sexuala. Functia creaza organul, iar in privinta sexului acest lucru este foarte adevarat. Cu cat functia sexuala este mai solicitata, cu atat organul este mai elastic. Retractarea datorata unei lungi abstinente este reversibila prin reluarea activitatii sexuale.



Placerea femeii este proportionala cu dimensiunea sexului barbatului?



In imensa majoritate a cazurilor, placerea nu depinde de dimensiunea penisului. Majoritatea penisurilor sunt "normale" (12 la 16 cm), chiar daca aproximativ un barbat din doi apreciaza ca marimea instrumentului sau ar fi insuficienta. De altfel, nu trebuie sa uitam ca toate zonele erogene ale femeii sunt cuprinse pe 4 cm de la intrarea in vagin

(inclusiv punctul G).



Care sunt zonele erogene ale barbatului?



Ele sunt localizate in jurul penisului. Barbatul are tendinta de a neglija zonele periferice si asteapta mangaieri in jurul zonei genitale. Dar daca femeia il sensibilizeaza in alte zone, barbatul va constata ca zona sa erogena se extinde, la fel ca cea a partenerei sale.



Poate un barbat sa aiba orgasme succesive?



Este destul de rar ca un barbat sa aiba mai multe orgasme la rand in cursul aceluiasi raport sexual. Pana la 35 de ani, un barbat poate avea un al doilea raport dupa ce a ejaculat, cu conditia sa-si acorde o pauza. Cu timpul, repetarea devine mai aleatorie. Pentru placerea sa si pentru cea a partenerei, barbatul are, de asemenea, mai degraba interes sa-si gestioneze bine durata erectiei, decat sa-si multiplice ejacularile.



Ejacularea este totdeauna sinonima cu orgasmul?



Aceste doua mecanisme sunt adesea asociate, dar sunt distincte. Se stie ca orgasmul se produce cu cateva fractiuni de secunda inainte de ejaculare. Exista deci barbati care traiesc placerea fara a emite cutie (orgasm uscat). Altii pot ejacula fara a resimti placere.



Volumul ejacularii este proportional cu placerea resimtita?



Nu. Volumul depinde de functionarea veziculelor seminale care produc lichidul, dar nu participa la placere. Volumul depinde, de asemenea, de frecventa ejacularilor. Cu cat acestea sunt mai apropiate, cu atat volumul va fi mai redus. Nu exista un volum tipic, acesta variaza de la barbat la barbat.



Li se intampla si lor sa simuleze?



Da. Chiar daca nu pot simula erectia, totusi, nimic nu ii impiedica sa se prefaca a avea un orgasm. Ei isi manifesta exagerat placerea atunci cand constata ca aceasta mareste excitatia partenerei.



Circumcizia are vreun impact asupra placerii masculine?



In general, nu. Nu circumcizia este cea care face ca barbatul sa aiba sau nu placere. Educatia si modul in care tanarul invata sa-si cunoasca propriul corp sunt cele care stimuleaza placerea. Anumite obiceiuri si senzatii pot sa se inscrie in reflexele corpului. Iata de ce este uneori preferabil sa se evite o circumcizie la varsta adulta.



Prezervativul are vreo influenta asupra placerii?



Daca barbatul il foloseste fara tragere de inima, jena lui se va transmite si partenerei, iar calitatea raportului lor va fi afectata. Multi barbati se plang de folosirea prezervativului. In general, ei se tem de pierderea erectiei in momentul aplicarii acestuia. Este suficient sa te antrenezi singur in manuirea lui pentru a-l domestici. Trebuie remarcat ca numerosi barbati sustin ca simt mai slab penetrarea cu un prezervativ (in pofida faptului ca acestea sunt acuma foarte fine...).





Practicile care le plac





Daca face parte dintr-un cuplu, barbatul se mai masturbeaza?





Aceasta se intampla si nu este nici normal nici anormal. Spre deosebire de multe femei, barbatii nu se masturbeaza fiindca sunt nesatisfacuti sexual. Frecventa masturbarii, care scade cu varsta, depinde, de asemenea, de periodicitatea raporturilor in cuplu. Uneori, in cuplu nu exista o complicitate in ceea ce priveste fantasmele: masturbarea poate corespunde atunci momentului pe care barbatul si-l rezerva pentru a-si lasa imaginatia sa functioneze fara oprelisti. Daca masturbarea este traita in maniera exagerata si prea frecventa este bine sa-si puna unele intrebari cu privire la motivul care genereaza acest comportament.



In mod ideal, de cate ori pe luna trebuie sa faca barbatul amor?



Fiecare individ si fiecare cuplu este liber sa-si planifice nevoile. Ceea ce este important, este sa nu se simta frustrat. Ori, frustratia provine mai mult din mediocritatea relatiei sexuale decat dintr-o frecventa buna sau rea. Ceea ce barbatii suporta mai greu este diminuarea numarului de raporturi, care este perceputa ca un dezinteres din partea partenerei.



Care sunt mangaierile si pozitiile preferate de barbati?



Nici aici nu se poate generaliza. Mai mult decat pozitia in sine, barbatii simt nevoia sa experimenteze noutati. Dar, se stie ca pozitia numita "capra" este apreciata de multi si ca felatia este mangaierea pe care o pretind cel mai frecvent. Cei care au tendinta de a ejacula rapid, apreciaza pozitia in care femeia este deasupra: in modul acesta erectia lor dureaza mai mult.



Practica regulata a sodomiei se traduce prin dorinta refulata a homosexualitatii?



Multe femei care se simt agresate de cererea de a o practica isi pun aceasta intrebare. Raspunsul este nu. In spatele acestei dorinte se ascunde atractia pentru experiente diferite, care le dau senzatia de a evita o sexualitate obisnuita si de rutina. Iata de ce este mai bine ca sodomia sa ramana ocazionala si sa nu fie practicata in mod frecvent, pentru a-si putea conserva toata puterea fantasmatica. Banalizand-o, stimularea scade, iar barbatul risca sa reinceapa cautarea de senzatii din ce in ce mai puternice.



Masturbarea cotidiana este daunatoare pentru echilibrul lui?



Da si nu. Pe plan strict medical, masturbarea este perfect inofensiva. In schimb, daca masturbarea este sistematica si perceputa ca fiind indispensabila, ea risca sa afecteze relatia individului cu celelalt. In cazul in care ea reprezinta paleativul unei insatisfactii, este convenabil sa se caute ce ar putea fi imbunatatit pe plan sexual impreuna cu partenera. Daca ea nu vizeaza decat sa descarce o tensiune interioara, trebuie neaparat sa se caute cauzele acestei suferinte si sa se gaseasca mijloacele de a o atenua.



Barbatii sunt mai curiosi in plan sexual decat femeile?



Este adevarat ca sunt mai multi barbati decat femei care afirma ca disociaza dorinta de sentiment. Aceasta ii impinge in mod natural spre alte practici, spre experimentare. Femeile, la randul lor, isi exprima motivarea mai mult printr-un climat emotional si printr-un schimb de sentimente.





Li se poate spune orice (cu zambetul pe buze)



Barbatii simt nevoia de a li se confirma performanta?





Barbatii, care au fixatie asupra capacitatii lor erectile, au cu certitudine o nevoie mai mare de increderea partenerei lor. In ceea ce priveste femeile, ele vor fi linistite mai curand de dorinta de dragoste pe care le-o vor arata barbatii.



Este normal ca el sa adoarma dupa?



Pe plan fiziologic, da. Spre deosebire de orgasmul femeii care creste treptat si scade in acelasi mod, orgasmul barbatului scade brusc. Orgasmul elibereaza in acest fel endorfinele, molecule euforizante si relaxante care indeamna la somn.



Care este reprosul pe care il fac cel mai des femeilor?



Scaderea interesului pentru sex. Barbatul este stimulat de excitatia partenerei sale si motivat cand aceasta juiseaza. Atunci cand simte ca femeia nu mai este interesata, se simte frustrat. Acest dezinteres se poate manifesta in diverse forme: femeia nu mai preia initiativa, raspunde lenes la solicitari, devine pasiva si nu mai ofera surprize. Alt repros, dificultatea pe care o au unele femei in a face deosebirea intre fantezie si realitate. De aici decurg inevitabil neintelegeri.



Care este cea mai buna modalitate de a strecura critici?



Se poate spune orice, pastrand atitudinea pozitiva. In speta, este de preferat sa nu se puna sub semnul intrebarii competenta: acest lucru inhiba si risca sa provoace tulburari ale erectiei, ceea ce este dezagreabil atat pentru el cat si pentru partenera. Este, de asemenea, de preferat sa ne abtinem sa prescriem un mod de folosinta: s-ar putea simti incompetent si ar deveni reticent in a lua initiative. Modul cel mai bun este de a-l ghida fizic, in timpul raportului, fara indicatii verbale si subliniind placerea pe care o provoaca o stimulare sau alta. Este, de preferat, sa perfectionezi ceea ce asigura deja placerea decat sa te concentrezi asupra unor critici negativiste.



Afrodisiacele naturale sunt eficiente?



Nu. Nu exista dovada stiintifica care sa confirme incidenta directa a afrodisiacelor asupra sexului. Intrucat aceste produse sunt energizante in plan general, ele intaresc senzatia de stare confortabila si increderea in sine. Iata de ce, uneori, tonifiantele-relaxante naturale de tipul Ginsengului pot reda increderea barbatului si pot avea o actiune indirecta si benefica asupra sexualitatii acestuia.



De ce pornografia stimuleaza barbatii?



In general, barbatul reuseste sa-si fragmenteze placerea si sa resimta o excitatie concentrandu-se asupra unei zone sau a unui organ precis. Privitul de imagini pornografice, in presa sau la televizor, il stimuleaza, dar aceasta nu diminueaza cu nimic dorinta sau dragostea pe care o resimte fata de partenera. Daca simte nevoia sa le priveasca sistematic pentru a-si declansa dorinta, aceasta poate genera probleme in cuplu. Ca toate practicile putin mai deosebite, este de preferat ca si aceasta sa ramana ocazionala


_______________________________________




                  [69]ceostoy*<cL>

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la