...:::[69]Team:::...(BINE AI VENIT)
Ne-am mutat pe www.update.dublu.ro
Lista Forumurilor Pe Tematici
...:::[69]Team:::...(BINE AI VENIT) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ...:::[69]TEAM:::...(BINE AI VENIT)

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexandrina1 din Arges
Femeie
22 ani
Arges
cauta Barbat
22 - 46 ani
...:::[69]Team:::...(BINE AI VENIT) / [Love & Sex] / Sexualitatea feminina Moderat de [69]Head-shout, look
Autor
Mesaj Pagini: 1
ceostoy
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 921
Trebuie sa accepti din dragoste orice, inclusiv ceea ce nu iti place?



In general, nu. Este, insa, adevarat ca in a "accepta totul", exista unele lucruri care sunt tolerabile, iar altele nu. Anumite mangaieri, practici si pozitii nu sunt suportabile decat atunci cand intre parteneri exista incredere deplina. In orice caz, nu este nici un interes sa te fortezi. Efectul, in orice caz, nu ar fi decat unul de blocare, de inhibare si, prin urmare, nefast pentru relatie.



Este preferabil sa simulezi placerea sau sa marturisesti ca nu o simti?



Simularea inchide femeia intr-un cerc vicios. Cu cat este mai nesatisfacuta, cu atat se va stradui sa dea impresia contrara, iar partenerul va fi tot mai reconfortat in convingerea lui ca are un comportament sexual satisfacator. Femeia care simuleaza placerea risca, de asemenea, sa ajunga intr-o zi la orgasm fara manifestarile excesive obisnuite. Partenerul risca atunci sa se nelinisteasca si sa o intrebe de ce de data aceasta nu a juisat. Ii va fi foarte greu atunci sa depaseasca aceasta situatie. Alt pericol este acela de a-i marturisi ca nu ai cunoscut niciodata placerea cu el. Aceasta franchete brutala poate avea urmari nefaste. Idealul este de a te lasa antrenata de senzatiile pe care le apreciezi, chiar daca la inceput acestea nu au nimic vulcanic, astfel incat sa-l cunosti pe celelalt si sa-i faci cunoscut sentimentul de placere. Cu timpul, si insistand asupra acestor senzatii din ce in ce mai placute, se poate avansa impreuna spre placeri mai intense.



Trebuie sa vorbesti despre dragoste dupa ce ai facut dragoste?



Despre tehnica amorului, nu. Poti, bineinteles, vorbi cu partenerul despre viata intima, sa-i spui ce-ti place si ce nu, dar trebuie sa alegi un moment propice, in care exista sentimentul de complicitate. In focul actiunii, numic nu te impiedica sa ghidezi gesturile barbatului, sa subliniezi mangaierile sau pozitiile care iti fac placere, dar fara a-i da totusi instructiuni de comportament. S-ar putea simti, in acest caz, incompetent.



El are un esec sexual, ce este de facut?



Atunci cand femeia incearca sa dramatizeze situatia, barbatul nu retine decat un lucru: partenera a sesizat esecul pe care l-a suferit. Iar daca, in plus, ea adauga ca vor mai discuta problema a doua zi, el va face o fixatie asupra acestei discutii. Este mai bine sa nu atragi atentia asupra penetrarii, ci sa o deturnezi spre mangaieri care vor fi excitante pentru amandoi. Barbatul isi va recapata increderea si isi va regasi probabil libidoul, uneori chiar incepand de la raportul urmator.



Este ingrijorator daca ai raporturi sexuale dureroase?



In orice caz nu este logic. Trebuie consultat un ginecolog care va cauta o problema locala: inflamatie, infectie... Trebuie, de asemenea, luate in calcul eventuale probleme psihologice. Ideal este sa se intervina repede, deoarece durerea se auto-alimenteaza: cu cat suferi mai mult, cu atat esti mai crispata si iti este mai rau.



Ce inseamna exact sa fii frigida?



Acest termen este din ce in ce mai putin folosit. Cu cativa ani in urma, frigiditatea desemna absenta orgasmului. Acum prin ea se intelege absenta oricarei placeri. Indiferent daca aceasta provine din penetratie, mangaieri sau chiar un masaj relaxant. Trupul femeii este blocat, insensibil. Cauzele acesteri "raciri senzoriale" pot proveni dintr-o trauma fizica, dar lucrul acesta este foarte rar. In majoritatea cazurilor originea ei trebuie cautata in istoria psihica.



Cauza vaginismului este totdeauna psihologica?



Da. Aceasta afectiune se manifesta prin contractii ale vaginului care fac penetrarea imposibila. Educatia, presarata cu tot soiul de interdictii si tabuuri, constituie cauza principala a vaginismului. Dar, atentie la confuzii. Nu orice imposibilitate de penetrare este cauzata de vaginism.



Ce este nimfomania?



In nici un caz un apetit sexual intens, sau foarte intens. Poti dori sa faci dragoste de mai multe ori pe zi fara a fi nimfomana. Nimfomania veritabila se caracterizeaza uneori printr-o profunda insatisfactie sexuala, o frustrare permanenta. In acest caz, dragostea nu produce nici placere, nici usurare suficienta. Adesea, sexualitatea unei nimfomane nu urmareste juisarea in cadrul unui schimb emotional, ci mai curand o placere localizata strict in trup.



Orgasmul nu este totdeauna la datorie





Exista anumite pozitii care faciliteaza orgasmul?



Nu exista nici pozitie ideala, nici reteta miraculoasa. Se stie numai ca atunci cand femeia controleaza miscarea, ea ajunge mai usor la orgasm, indiferent daca este intinsa pe spate sau se afla deasupra partenerului. Cu conditia ca ea sa se simta in largul sau cu el. Aceasta relaxare vine cu experienta si cu timpul, ceea ce explica faptul ca numeroase femei nu au primul orgasm decat dupa 30 de ani. O femeie stapana pe sine, care isi cunoaste bine corpul, reactiile, gusturile (in special gratie masturbarii), alege in mod natural pozitiile care ii vor provoca mai multa placere, care in general nu sunt mai multe de doua sau trei.



Este normal sa nu ai orgasm la fiecare raport?



Din fericire, in cazul sexului nu exista normalitate. Totusi, numeroase femei nu ajung in mod sistematic la orgasm si nu se simt nici frustrate, nici nesatisfacute daca in pofida acestui fapt relatia lor sexuala le provoaca placere.



Este adevarat ca orgasmele pot fi inmultite?



Femeile nu sunt egale in privinta placerii, iar cele care au orgasme multiple reprezinta 5 la 10% din populatia feminina. Aceasta predispozitie este in acelasi timp un avantaj si un inconvenient. Avantaj, deoarece placerea este totdeauna la datorie. Inconvenient pentru cele care au nevoie de doua sau trei orgasme pentru a fi multumite. Intr-adevar, ele se expun la frustrare daca partenerul nu le poate oferi.



Orgasmul favorizeaza fecundarea?



In general nu, cu exceptia femeilor care au orgasme uterine. Contractiile uterului ar putea facilita patrunderea spermatozoizilor. Dar sunt numeroase si femeile care au avut copii fara a fi cunoscut orgasmul.



Se poate avea orgasm veritabil prin masturbare?



Da. Diferenta dintre orgasmul trait singura si cel pe care femeia il atinge facand dragoste cu un partener nu se situeaza pe planul intensitatii fizice, ci pe cel al impartasirii emotiilor. Iata cauza pentru care unele femei fac referire la orgasme "mai puternice" cu consortul lor.



Se poate obtine orgasmul prin sodomie?



Este posibil. Se presupune ca orgasmul este obtinut in acest caz datorita faptului ca penisul stimuleaza o zona a vaginului (prin peretele rectal) si excita in special punctul G (punct sensibil situat la 3-5 cm adancime pe fata anterioara a vaginului). Aceasta juisare se explica si prin excitatia cerebrala pe care o provoaca si, eventual, prin mangaierile si masturbarea cu care poate fi asociata.



Atingerea simultana a orgasmului este cheia celui de-al saptelea cer?



Orgasmul simultan nu se comanda. In dorinta de a-l atinge cu orice pret, se risca obtinerea efectului invers. In general, cu cat cuplurile se cunosc mai bine, cu atat ele se armonizeaza mai bine. Reglandu-si putin cate putin ritmul, ele pot sa-l obtina, cu conditia de a nu face din aceasta o fixatie.



Care este diferenta intre placere si orgasm?



Definitia orgasmului raspunde la o chestiune simpla: "raportul sexual provoaca o senzatie de usurare, ca incetarea unei stari de tensiune?" Chiar daca aceasta senzatie este strict locala si de intensitate slaba, este un orgasm. Daca raspunsul este negativ, atunci este vorba de placere. Placerea este senzatia de bine care dureaza in timp si ar putea dura mai mult si mai mult, fara a aduce totusi o usurare.





Dorinta, aceasta capricioasa



Ovulatia mareste dorinta?



Aceasta depinde de femeie si daca ea vrea sau nu sa ramana insarcinata. In majoritatea cazurilor, mai degraba decat modificarile hormonale, ideea de a avea un copil dorit este cea care stimuleaza dorinta sexuala.



Este normal sa-ti doresti mai putin partenerul dupa mai multi ani de viata in comun?



Nu. Deoarece dorinta se intretine. Trebuie ca ambii parteneri sa vrea ca relatia lor sa dureze toata viata pentru ca acest pariu sa fie castigat. Exista cupluri care considera normal sa nu se mai doreasca dupa numai trei ani, iar altele continua sa se atraga dupa 40. Bineinteles ca dupa un anumit numar de ani, dorinta nu mai este tot atat de puternica ca in prima zi. Problema este ca daca consideri pasiunea drept norma, la 3 sau 4 ani de la inceputul idilei vei fi dezamagit si vei cauta in alta parte o noua relatie pasionala, care va fi, prin definitie, efemera. Este, deci, mai bine sa te straduiesti sa transformi pasiunea in dragoste. Dorinta se alimenteaza prin lipsa, ea trebuie intretinuta asemenea unui lucru pretios si fragil, avand grija de ea si nu considerand-o un bun castigat.



Dorinta scade sau creste in functie de ciclu?



Da, dar perioada nu este aceeasi pentru fiecare femeie. Nu se cunosc nici la ora actuala factorii hotaratori (fluctuatiile hormonale sau neurotransmitatorii) si daca acestia intervin in mod direct sau nu.



Stress-ul si oboseala pot adormi dorinta?



In mod punctual, da. Altfel spus, poti traversa o perioada de stress pe plan personal sau profesional, care adoarme interesul pentru sex. In schimb, daca absenta dorintei se prelungeste, trebuie verificat ce nu functioneaza in cadrul relatiei.



Lipsa lubrefierii semnaleaza absenta dorintei?



Acest fapt este adesea adevarat. Dorinta femeii se manifesta si prin umezirea vaginului (care este pentru femeie sinonima cu erectia la barbat). O femeie care nu se umezeste, este cam la fel cu un barbat care are un esec sexual. A nu se confunda cu uscaciunea vaginala care decurge din probleme hormonale (lipsa de estrogeni) si care face ca vaginul sa fie uscat si ii reduce elasticitatea.





Placerea sexuala, indisociabila in raport cu dragostea



Este alarmant sa fii indragostita si sa nu simti placere sexuala cu partenerul?



La inceputul unei relatii nu este nelinistitor, dar pe termen lung ar putea deveni jenant. Uneori, dragostea este pusa pe un asemenea piedestal incat dimensiunea sexuala apare ca fiind secundara. Pentru a simti placerea trebuie sa te concentrezi asupra senzatiilor proprii, chiar daca impartasesti relatia cu celalalt.



Regasirea placerii poate fi invatata?



Daca o doresti este totdeauna posibil. La inceput, masturbarea poate fi un mijloc de a redescoperi, solo, senzatiile. Este vorba de reluarea contactului cu propriul corp, fara stress si fara asteptarea celuilalt. Cele care isi refuza acest mijloc pot incerca mangaieri cu partenerul. Important este sa-i intelegi motivatiile, asteptarile si blocajele.



De ce este indispensabil preludiul?



Majoritatea femeilor sunt sensibile la acesta, in timp ce altele nu il suporta. Preludiul permite instalarea increderii si comunicarii intime in cuplu. Functia lui este de a mari excitatia si relaxarea pentru ca femeia sa se poata abandona liber jocurilor erotice si sa-si permita gesturi pe care nu le-ar fi indraznit fara aceasta stimulare.





Sarcina poate stimula si ea libidoul



Putem face dragoste pana la sfarsitul sarcinii?



Da, cu exceptia cazurilor cu o patologie speciala cum ar fi riscul deschiderii colului uterin care ar putea duce la o nastere prematura. Femeile isi gasesc in mod natural pozitiile cele mai comode pentru ele si pentru partener.



Ramane dupa nastere tot atata dorinta?



Dupa nastere, tulburarea cea mai frecventa este absenta dorintei. Aceasta dureaza o perioada de cateva saptamani pana la cateva luni. Sunt putine femeile care reiau repede raporturile sexuale. Intr-o prima perioada ele oscileaza intre rolul de mama si cel de femeie. Lipsa dorintei se explica prin oboseala si stress. Sunt anumite femei carora li se pare ca rolul de femeie, de iubita, ar fi incompatibil cu cel de mama.



Cat timp trebuie asteptat pana la reluarea unei vieti sexuale?



Aceasta poate fi reluata de indata ce cuplul se simte pregatit. Daca examenul ginecologic este satisfacator si daca femeia poate depasi anumite temeri, in special de durere, se asteapta, in general, revenirea menstruatiei (aproximativ o luna si jumatate). Poate fi util sa-ti regasesti intai partenerul/partenera prin mangaieri si abia apoi sa treci la raporturi cu penetrare. Ceea ce este important, este sa nu permiti sa apara un zid de jena care sa separe cuplul.



Este adevarat ca sarcina creste libidoul?



Da, pentru multe femei. Trebuie sa reamintim ca sarcina declanseaza o adevarata inundatie hormonala: sani mai sensibili, circulatie sanguina accelerata la baza pantecelui, lubrifiere vaginala marita... toti acesti factori contribuie la intensificarea senzatiilor. Multe femei se simt mai feminine, mai atragatoare si mai sigure de ele atunci cand sunt insarcinate. Pe de alta parte, faptul ca partenerul lor s-a angajat in zamislirea unui copil le face sa aiba si mai mult incredere in el.





Niciodata nu incetezi sa te descoperi



Daca ai vise de homosexualitate inseamna ca esti ambivalent?



Nu. Visele si fanteziile sunt un produs al inconstientului nostru, necesare pentru sexualitate. Totul depinde de felul cum reactionezi in stare de trezie la o persoana de acelasi sex.



Este normal sa ai fantezii?



Fanteziile stimuleaza sexualitatea. Este normal si sanatos sa ai fantezii. Daca educatia sau sentimentele de culpabilitate blocheaza aceste fantezii, excitatia se reduce si te lipsesti de un stimul natural si inofensiv. Scopul nu este sa incerci sistematic sa le realizezi.



Cum afli daca esti vaginala sau clitoridiana?



Adesea, femeile vaginale au orgasm prin penetrare. Pentru clitoridiene, penetrarea fara stimularea directa a clitorisului este de obicei frustranta. Dar o astfel de femeie poate deveni vaginala cu un nou partener. Ea descopera atunci ca "fostul" era prea rapid si nu ii acorda timpul de a reactiona vaginal.



Exista pozitii favorabile pentru femeia vaginala, dar pentru cea clitoridiana?



Da. Pentru femeia clitoridiana, pozitia buna este cea care permite, o data cu penetrarea, stimularea directa a clitorisului.



Sunt toate partile corpului erogene?



Partial, da. Pentru ca o zona sa fie erogena, ea trebuie sa fie asociata cu ideea de placere.



Este normal sa fii deprimata dupa dragoste?



Nu este prea frecvent. Cand faci dragoste, te situezi in vis. Cand visul se intrerupe, realitatea isi reintra in drepturi si acest fapt poate fi mai mult sau mai putin dificil, in functie de situatie. Dar daca o persoana se simte deprimata dupa fiecare raport, acest fapt nu mai este normal.



Putem vorbi de o ejaculare feminina?



Da, in anumite cazuri. Este un fenomen neexplicat care survine in momentul orgasmului. Exista o secretare foarte reala de lichid. Acest fapt este insotit adesea de o hiper-lubrifiere.



Masturbarea zilnica este periculoasa?



Pe plan fizic nu. Dar pe cel psihologic si relational masturbarea poate parazita relatia si schimbul cu celalalt. Este intr-adevar greu sa iesi dintr-o satisfactie autarhica.



Daca ai un partener regulat, este normal sa te masturbezi?



Totul depinde de frecventa. Daca aceasta este episodica, nimic anormal. Daca este insa frecventa si/sau sistematica, aceasta traduce o insatisfactie sexuala. Este mai bine sa te concentrezi asupra relatiei sexuale a cuplului si sa te intrebi de ce aceasta nu iti asigura inflorirea.



Schimbul de parteneri, orgie, SM... Este aceasta solutia pentru o sexualitate care se ofileste?



Exista situatii care incita cuplul sa descopere experiente noi. Aceasta nu are nimic de a face cu cuplurile care au integrat aceste comportamente ca singur mod de functionare. In acest caz ar indica o relatie deteriorata. Dorinta de a experimenta astfel de practici vine adesea de la un singur partener (in general barbatul). Ori, partenera poate sa le prinda gustul. Iar de aici totul se complica. Barbatul isi pierde increderea in el si incepe sa inlantuie esecurile sexuale.



O relatie extraconjugala poate ajuta un cuplu sa infloreasca?



De obicei nu. Este gresit sa se creada ca, in caz de dificultati, trebuie sa traiesti aventuri in alta parte. Acestea fiind spuse, aventurile nu distrug in mod obligatoriu uniunea si o pot intari pe moment.



Este cazul sa te fortezi sa faci o felatie?



Aceasta este mangaierea cea mai solicitata de barbati si pe care multe femei o refuza. Ele o practica adesea fara tragere de inima, pentru a face placere. Chiar si in acest caz trebuie sa stii sa distingi tolerabilul. Uneori, femeia reticenta cauta sa o experimenteze, stimulata de placerea partenerului sau. Dar daca ea are o repulsie oarecare, este inutil sa se forteze.



Prezervativele reduc placerea femeii?



A priori, nu. Singurul neajuns: daca barbatul foloseste prezervativul cu neplacere, reticenta lui este perceptibila si pentru partenera care va constata in curand ca si placerea ei scade.



Este util sa iei pilula?



Pilula nu protejeaza impotriva Bolilor Sexuale Transmisibile. Trebuie deci sa iei masuri. Cu exceptia cuplurilor care au o relatie stabila si unica.



Iar pentru felatie?



Da, deoarece gingiile pot sangera.



Ce sa faci daca ai avut un raport neprotejat?



Pentru a preveni o sarcina: sa iei pilula de a doua zi in urmatoarele 72 de ore dupa raport. In caz de suspiciune de contaminare HIV, trebuie sa mergi la spital sau la un medic care iti va putea prescrie un tratament preventiv (1 luna de tri-terapie, adica 3 anti-virale) in urmatoarele 48 de ore de dupa raport.





Cateva precautii



Practicarea sodomiei este periculoasa?



Ea implica riscuri de infectie, dar nu numai. Anusul este inconjurat de sfincter. Acest muschi nu are elasticitatea vaginului: dupa un timp, el se largeste fara a-si mai regasi forma initiala. Iata de ce, in cazul practicarii repetate, poate apare rapid o jena.



In ce stadiu este viagra pentru femei?



Un studiu este in curs de desfasurare. Este vorba sa se reuseasca stimularea clitorisului si cresterea lubrifierii vaginale. Intrebarea care se pune este: femeile se vor simti mai motivate sa faca dragoste daca au o lubrifiere mai buna, asa cum se intampla cu barbatii cand constata o erectie?



O abstinenta de lunga durata are efecte asupra comportamentului?



Da, daca este traita ca o frustrare. Ea poate face atunci femeia agresiva, deprimata sau foarte pretentioasa. Cu toate acestea, majoritatea celor ce nu au partener nu sunt frustrate din punct de vedere sexual in perioada de abstinenta. Ele resimt mai curand o frustrare afectiva si emotionala. In schimb, abstinenta devine problematica din punct de vedere sexual atunci cand femeia traieste cu un barbat care nu are atractie sexuala pentru ea.



Este recomandat sa te speli dupa un raport?



A priori, nu este o necesitate. Corpul uman nu este murdar, iar secretiile vaginale si cutie nu sunt nici ele. In cazul in care o femeie este afectata de infectii, este mai bine sa se spele dupa, dar trebuie, de asemenea, sa se trateze.



In lipsa lubrifierii, poate fi utilizat un gel?



Utilizarea regulata a unui lubrifiant nu prezinta nici un pericol cu conditia sa se aleaga un gel hidratant care nu se usuca prea repede. Exista si alte produse pe piata, cum ar fi polycarbophylul, care nu este hormonal. El se utilizeaza in afara raporturilor, ceea ce evita ca cuplul sa trebuiasca sa-si intrerupa zbenguiala (trei dimineti pe saptamana). El umezeste si reface fiziologia vaginului.


_______________________________________




                  [69]ceostoy*<cL>

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la